1000 лева глоба, ако заспите на плажа


Сподели:
19 Февруари 2016, Петък


Къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа да бъде забранено. Това гласуваха на второ четене и без дебати членовете на парламентарната комисия по регионална политика, съобщава "Дневник".

За да влезе в сила, текстът трябва да получи подкрепа и в пленарната зала. 10 народни представители одобриха поправката, а 4 бяха против.

"Физическите лица се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. за всяко нарушение, ако не подлежат на по-тежко наказание" - гласи спорното предложение.

"Една добра и една лоша новина от заседанието на регионалната комисия в Народно събрание днес: депутатите приеха предложението на Реформаторския блок знаковите, все още неокепазени плажове, "Корал", "Карадере" и "Иракли" да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там. Дотук е добрата новина. Нищо не се казва за зоната зад плажовете, към която има "инвестиционни" апетити за строежи, собствениците на които ще имат най-голяма икономическа полза от девствените плажове пред хотелите им. С много неясен и водещ до злоупотреби текст се забранява "пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за тази цел места". Никакво пиене на вино нощем на плажа повече! Дано на крайното гласуване в зала се развали тази нечестна сделка" - обяви във Facebook общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева.

В края на заседанието на комисията Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторите поиска думата, за да се изкаже срещу предложението, без да разбере, че то вече е изгласувано.

Пред "Дневник" Караджов заяви, че ще атакуват текста в пленарна зала и го определи като "пълна глупост".

"Това означава, че ако заспите на плажа, могат да ви глобят 10 000 лв." - даде за пример той и постави въпроса как може да се контролира подобна забрана по цялата плажна ивица.


В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код