Кои са думите, които разрушават здравето и предизвикват болести?


Сподели:
11 Юни 2018, Понеделник
Добре известно е, че емоционалното състояние влияе директно върху физическото здраве

Често ние сами провокираме появата на различни болестни състояния, като го убиваме бавно, но сигурно със стрес и негативни емоции.

Учените казват, че човешките клетки и тъкани абсорбират всичкимисли и думи, но тялото може да чуе и да разбере абсолютно всичко от онова, което ние мислим и казваме.

В будизма придават значение на мислите и контрола на речта. Добрите думи могат да лекуват тялото и душата, и обратно – лошите думи могат да го разрушават бавно, което да доведе до сериозно заболяване. В тази насока дълги години е работил един немски специалист, психотерапевт и основател на позитивната психотерапия Носсрат Пезешкиан.

Той открива, че има думи, които са директно „програмирани“ да носят болести на тялото, и тези разрушителни думи се появяват в речника на всички хора. Неговата теория е подкрепена от поредица от експерименти, които са станали доказателство, че хората използват в ежедневната си реч „разрушителни“ думи, които директно програмират тяхното заболяване. Д-р Пезешкиан определя тези думи с термина „органична реч“, пише Epoch Times.

Органичната реч се състои от думи и фрази, които пряко засягат нашите тела и здравето като цяло. Най-голямата опасност се крие във факта, че ние всички знаем тези думи, и често не само ги чуваме, но и ги казваме, без да предполагаме колко вредни са те за здравето. Според д-р Пезешкиан тези думи са опасни за хора със слаба имунна система пише lekuva.net.

Кои са тези думи и фрази?

– Търпението ми се изчерпва;
– Спря ми въздуха;
– Главата ме цепи;
– Ще ми се пръсне мозъка от мислене;
– Щях да кихна;
– Не понасям (нещо или някого);
– Имам нужда от отдушник;
– Уморен до втръсване;
– Не усещам нищо от врата нагоре;
– Скапан съм;
– Нож в сърцето;
– Писнало ми е;
– Като изцеден съм;
– Направо щях да умра;
– Нещо ме гложди


В категории: Здраве,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код