Хума – Лечебни свойства доказани от хората и времето


Сподели:
24 Октомври 2018, Сряда
​Хумата е най-известна със свойството да поглъща болестите.

Тя има абсорбиращо действие, поради което е чудесно лечебно средство за вътрешно и външно изплзване. При вътрешна употреба хумата поглъща всички отрови, токсини и патогенни микроби, натрупани в стомаха и тънките черва, абсорбира ги и ги извежда от тялото. Хумата може да премахне възпаления, тя привлича в себе си болната и гнойна тъкан, почиства абцесите, раничките, язвите. Хумата е прекрасно лечебно средство при главоболие, болки в кръста, гърба, възпаления, натъртвания, подутини, абцеси, интоксикации и др. Тези качества на лечебната глина – хума са доказани и при лабораторни опити. Тя извежда от тялото всички шлаки, гной, неприятни миризми, излишни течности и газове, тоест всичко вредно, негативно. Хумата съдържа радий, на когото се дължи способността й да неутрализира и извлича от организма всичко, което гние и се разлага. В противовес на химичните антисептици, които убиват не само микробите, но и част от здравите клетки, хумата едновременно отстранява микробите и образуваните от тяхното действие токсини като създава в тялото имунитет против нови микробни инфекции, подмладява клетките, дава сили, укрепва естествените сили на организма.

*Важен аспект за качествата на хумата е добиването й. От древни времена се знае, че металът отнема от качествата на хумата. При индустриалното добиване на хумата е трудно да се избегне допира с метал, тъй като се копае с багери, транспортира се с метални ленти, стрива се на прах с участието на метални части. Поради този факт индустриално добитата хума не може да се мери по качество с добитата в по-малки количества, с използване на дървени инструменти и продавана на буци натурална хума.
*Добре е, преди употреба, хумата де се изнесе за няколко часа на директно слънце. Казват, че това й дава допълнително енергия, а също така добре изсъхналата хума по-бързо поема вода.
*Важно е да се знае също, че при правенето на компреси, маски и пиене – хумата не се подгрява и не се поставя в гореща вода!
*Хумата не се използва повторно!

Външно - налагане с хума

Използването на хумата за външна употреба дава изключително бърз резултат. Лечители с хума твърдят, че няма лекарственохума, хума цена, хума за коса, хума за пиене средство, което да се доближава до нея по ефективност. Хумата се поставя в чист неметален съд - стъклен, порцеланов или емайлиран /хумата никога не се допира с метал/. Залива се с прясна чиста вида, докато я покрие и се оставя да престои, за да поеме влага до момента в който омекне. Водата се отлива в друг съд и се долива при нужда. С ръце или с дървена лъжица се размачкват бучките, докато се получи гъста еднородна маса с плътността на мастикс / вид дъвка /. Глината се поставя с ръка или с дървена лъжица на лист ленен или памучен плат, може на тензух. Слоят трябва да бъде 1-2 см, а широчината: по-голяма от засегнатото място. Компресът се поставя на болното място, закрепва се с памучна кърпа или бинт, според мястото на прилагане. Лекуваният трябва да легне в легло и да се завие с одеяло за 2 до 3 часа. След като компреса се свали, мястото се изплаква обилно с вода. Народните лечители препоръчват използваната хума непременно да се закопава в земята с думите „Майко Земя приеми мойте болести и ми дай здраве”.
Ако първият компрес не е достатъчен, налагане с хума може да се прави всеки ден до излекуване. Хумата не се подгрява!

Вътрешно – Приемане на хума Вътрешното приемане на хума дава прекрасен резултат при лечение на заболявания на храносмилателния тракт, подагра, атеросклероза, дабет, кожни заболявания, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката, бъбреците, при катаракт, глаукома и други  заболявания. Хумата помага за извличането на токсини от организма. Според нуждите на организма хумата се приема в доза 1 чаена лъчичка на 200 мл вода със стайна температура / не се подгрява /.

Източник: bilka.bg

В категории: , , , , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код