Константин Каменаров е новият шеф на БНТ


Сподели:
23 Август 2017, Сряда
С четири на един гласа Съветът на електронни медии одобри кандидатурата на Константин Каменаров за генерален директор на БНТ


Неговата концепция бе подкрепена от Мария Стоянова, Бетина Жотева, София Владимирова и Розита Еленова. Единствено Иво Атанасов, който е от квотата на БСП, гласува против. Атанасов даде своя глас за Валерий Тодоров.

По-време на своето изслушване пред СЕМ Каменаров изтъкна, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен. Затова той предложи в БНТ да бъде създадено ново звено, което да се занимава с привличането на допълнителни средства.

Според него това може да се случи чрез кандидатстването по различни европейски програми и чрез съвместна работа с големите корпорации. Каменаров изрично подчерта, че този вариант изобщо няма да попречи на изпълнението на обществената мисия и функция на БНТ.

Той заяви, че новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар.

По думите му в БНТ изключително важна е програмата, за да може да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.

Каменаров отбеляза, че трябва да се помени философията на вземане на решения при произвеждането на продукти в БНТ, като за това е необходимо да се създаде "Библия със златни правила", които да важат за всички.

В миналото Константин Каменаров е работил като оперативен директор в БНТ. Той ще заеме новата си длъжност, след като подпише договор, който ще бъде изготвен от СЕМ. Мандатът му е тригодишен, като има право на два последователни мандата.

Председателката на регулатора София Владимирова увери, че това ще се случи в най-кратък срок.

Източник: .banker.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код