Проф. Петър Иванов: Българите изчезваме с 11 човека на час


Сподели:
01 Септември 2017, Петък
Интервю с проф. Петър Иванов за демографската криза у нас след призова във фейсбук на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев: "Тъжно е, Европа си отива! Трябва всички да вземем мерки! Аз имам четири деца. Ние сме християни и трябва да останем такива! Българи, замислете се! От много години помагам за инвитрото и ще продължавам да го правя. Раждайте деца, няма по-голямо щастие от това!!!"​.

Проф. Петър Иванов e доктор по социална психология. Директор е на Демографския институт към БАНИ (Българска академия за наука и изкуство). Роден през 1946 г. в Русе. Работил е като преподавател в Русенския и във Великотърновския университет (ръководител на катедра “Психология”)

- Г-н Иванов, изчезва ли България?

- Отдавна е известно, че в демографски план населението на България намалява най-бързо в света. Изчезва със скорост между 9 и 11 души на час. За една година новородените са около 63 хиляди, а 113 хиляди са починалите.

На първо място сме по смърност в света - с 15,3 промила и на последно 210-то място по раждаемост. Въпросът е при раждаемостта какви са родените. Половината от тях не са с майчински език български. От тези 63 хил. новородени 20 хил. са изоставени, а около 3,4 хил. са родени от малолетни/непълнолетни майки.

България загубва коренното си население. В момента то е някъде между 4-5 милиона. Нещата са изключително сериозни и тревожни - и в демографски, и в етнически план.

Бяхме на 19-то, на 12-то, на 8-мо, 2-ро и сега вече сме на 1-во място по смъртност. Преди нас е единствено държавата Лесота с 14,9 промила раждаемост на годината (данните са от 2013 г.). Но ако погледнем сега България е увеличила смъртността си и вече е с 15,3 по-голяма, отколкото на Лесота (тя е около 15). На практика сме на първо място. Без войни, без да имаме епидемии вижте какво става...

- На какво се дължи това?

- Първо, защото сме пост-комунистическа страна. В таблица на ООН, която включва 20-те страни с най-голямо, най-бързо намаляване на населението - 19 от тях са бивши соц страни (само Япония е изключението).

Второ - лошото здравеопазване. Ние отново сме на първо място по смърност от болести в Европа (ракови, респираторни, диабет и т.н.). Тоест живеем най-кратко в целия континент - средната продължителност на живот е 74 години (средна възраст за мъжете е 71 години, за жените - 78 години). А в европейските страни е над 80 години.

Най-лошо здравеопазване, най-болната нация - това са причините за демографската катастрофа на България. След години няма да има нито един жив етнически българин.

- Как ще изглежда България след 20 години?

- Изследванията на Демографския институт към БАНИ показват, че България ще стане ромска държава. На всеки 20 години ромите се увеличават 2 пъти.

През 1953 г. са се родили 182 хил. български деца, а сега те са по около 60 хил. на година. От тогава започва и регистрирането на абортите. В страната ни те са средно 100 хил. на година. За тези 60 години ние имаме около 6 милиона аборта. Това е една от причините за демографската криза. Абортът може да бъде забранен, както във всички католически страни. По-този начин може да бъде увеличена възможността за повече българско население. Тъй като аборти правят българките, а не ромките. Друг начин, по който може да се намали главоломното намаляване на българското население е оказването на финансова подкрепа при новородено. Давам за пример Русия, където също имаше демографска криза, но я преодоляха като решиха да дават т.нар. майчин капитал от 500 хил. рубли на всяко второ дете. Същото нещо става и в Унгария. Там дават десетки хиляди евро за всяко второ и трето дете.

А при нас на 14 години ромка има 3 - 4 деца. Това го няма никъде по света. Под 16 години осъществен полов акт се счита за педофилия и се наказва от закона със затвор. Тук е обратното - три дена цигански сватби и веселие - било традиция. Решението на проблемите зависи и от тези, които управляват.

- Има ли изход от тази катастрофа?

- Според мен няма спасение. България, говорим за българския етнос, е окончателно погинала държава. Даже в демографски план българите на практика са изчезнали. След като 2 милиона и половина са имигрирали от България, след като смърността е най-голяма, след като сме най-болната, най-бедната, най-корумпираната и най-нещастната нация.

- Това не е ли плашещо?

- Мен не ме плаши. Аз съм на 70 години, а децата ми са извън страната. Но ми е мъчно за България. Правя каквото мога. От 20 години бия камбаната, че страната ни е в демографска катастрофа. Според НСИ на всеки 10 години с 24% намалява ромски етнос. Което не е вярно. Ние всички виждаме, че те се увеличават. 64% от ромите имат повече от 2 деца (ако един етнос намалява, майките средно трябва да раждат под 2 деца).

Обяснението на НСИ е, че при преброяването на населението през 2011 г. имало 700-800 хил.души, които не могли да определят своя етнически произход. Не знаели какви са. Аз не познавам българин, който да не знае, че е българин.

- До колко години българите ще са малцинство?

- До 2050 година. Тогава ромите ще бъдат 3 милиона и половина, 800 хиляди ще са турците. Българите също ще са около 800 хиляди. Числото на цялото население ще бъде около 5 милиона.

- В глобален мащаб какво е положението?

- В целия свят населението се увеличава. Според Евростат в Турция, когато българският етнос стане 800 хил, съседите ни ще станат 90 милиона. Техният прираст е положителен и всяка година се увеличават със стотици хиляди души. Европейските нации - Германия, Франция... намаляват. Известна е тенденцията на ислямизиране на Стария континент. В европейските столици повече от половината население вече не са бели хора. В Белгия са решили да започнат учебната година по-късно, заради мюсюлмански празник, тъй като болшиниството са мюсюлмани. Разполагам с листовка на австрийски патриотични организации, където преди 10 години предупреждават, че в училищата на Виена повечето от учениците нямат за майчин език немския.

Процентът на хората от бялата раса във Франция след 150 години ще бъде едва 5% и 10%. Синеоките хора също изчезват. Основното население на България и Европа скоро ще бъде с друг цвят на кожата и очите.

Автор: Мария Димитрова
Източник: kmeta.bg

В категории: Интервюта

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код