Меркел: Ще има последствия за страните от ЕС, отказващи да приемат бежанци


Сподели:
11 Септември 2017, Понеделник


Страните, които не участват в схемата за квотно разпределение на мигранти в Европа могат да получат отказ, ако поискат помощ в други сфери. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от AFP.

„Ако няма солидарност по миграцията, няма да има такава и в други сфери и това ще се отрази зле на европейската кохезия“, заяви Меркел. Коментарите на канцлера могат да се разтълкуват като предупреждение към източноевропейските държави, които получават милиарди евро от членството си в ЕС за разлика от страните нетни донори като Германия.

Меркел посочи, че разпределянето на бежанците сред страните от ЕС ще стане по просто, след като миграционната политика на Съюза получи по-здрава основа. „Може би ще бъде по-лесно да се постигне подобен механизъм за разпределение в Европа, ако всички други елементи от бежанската и миграционната политика станат по-стабилни“, добави тя.
„Ако успешно се справим с причините за миграцията, ефективно защитаваме своите граници, имаме партньорство с Африка и спрем трафика на хора, тогава недоверието към упра

Източник: economic.bg

В категории: Анализи, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код