Габриел иска прекратяване на преговорите с Турция за членство в ЕС


Сподели:
11 Септември 2017, Понеделник


Брюксел трябва да прекрати преговорите с Анкара за приемането на Турция в ЕС. Както заяви външният министър на Германия Зигмар Габриел в публикуваното в понеделник интервю в портала t-online.de, с това е съгласен и лидера на Социал-демократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц, предаде ТАСС.

"Съгласен съм с позицията (на Шулц). Аз също смятам, че почти всички граждани на ФРГ се придържат към виждането, че Турция в нейното положение никога няма да бъде приета в ЕС", заяви Габриел.

"Президентът Ердоган въобще не се стреми към това, той го заяви пред мен още преди няколко години", съобщи външният министър на Германия. Според него, "Турция се движи към установяване на авторитарен режим". Окончателният разрив с Европа ще стане, ако се върне смъртното наказание, подчерта Габриел.

Същевременно министърът заяви, че ФРГ не се готви да разтрогва дипломатическите отношения с Анкара, но "значително повишава икономическото давление на Турция".

"Ние никого не призоваваме да се откаже от своите инвестиции, това решение е на компанията, но сега в Турция е съпроводено с рискове", заяви той.

Източник: news.bg

В категории: Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код