Британските депутати приеха отмяната на европейското законодателство


Сподели:
12 Септември 2017, Вторник
Регулациите на ЕС ще се превърнат в закони на Обединеното кралство след Брекзит

След 13 часа обсъждане тази нощ британските депутати приеха на второ четене законопроекта за премахване на общото европейско законодателство в Обединеното кралство, като по този начин дадоха зелена светлина за по-нататъшното обсъждане на Брекзит.

За представения от правителството законопроект гласуваха 326 членове от Камарата на общините, а 290 души бяха против.

Целта на законопроекта е да се отмени законът от 1972 г., с който Великобритания се присъедини към блока, превръщайки грубо около 12 000 съществуващи регламенти на ЕС в част от британското законодателство. Този процес по "прехвърляне" ще започне, след като страната се оттегли от ЕС през март 2019.

Резултатите от гласуването са първият сериозен правен тест за партията на Тереза Мей в процеса на "развод" между Лондон и Брюксел, коментира БГНЕС.

Сега проектозаконът, който има за цел да стане един от най-конституционно значимите актове на законодателството в британската история, ще премине в комисиите на Камарата на общините. Този процес трябва да отнеме поне една седмица. След това предстои заключително четене в долната камара на парламента, а после приемането му от горната камара - Камарата на лордовете.

Източник: economic.bg

В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код