Манолова иска: Да бъде избран и детски омбудсман


Сподели:
10 Ноември 2017, Петък
Да бъде избран и детски омбудсман, предложи пред журналисти в Община Мъглиж омбудсманът на Република България Мая Манолова.

Тя подчерта, че защитата на децата е нейна лична кауза. Мая Манолова припомни, че е инициатор на кампанията "В нашите ръце", в която са се включили известни артисти и музиканти, които популяризират институцията "Омбудсман".

От началото на мандата ми получих стотици жалби от деца, преди мен нито едно дете не е потърсило помощ от институцията, посочи Мая Манолова, цитирана от БТА.

По думите и трябва да бъдат приети Закон за детското правосъдие и Закон за личната помощ, които са изключително необходими при разрешаване на казуси, за които сега се търси решение.

Мая Манолова пристигна в Община Мъглиж за откриването на детския пътуващ фестивал "Като звездите", в село Ветрен. Тази година омбудсманът на България е патрон на фестивала, в който участват 107 деца от институции от цялата страна.

Преди това тя се поклони в манастира "Свети Николай" край Мъглиж и обяви, че поставя началото на инициатива за събиране на дарения за ремонт на храма, който за първи път е съграден през 1207 година.

Източник: dnes.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код