Найджъл Кенеди открива през март 15-тия Европейския музикален фестивал Варна 2018


Сподели:
23 Ноември 2017, Четвъртък
Провокативният виртуоз Найджъл Кенеди ще е звездата на 15-тото издание на Европейския музикален фестивал 2018

Най-мащабното пролетно музикално събитие във Варна официално ще бъде открито на 10 март в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта с грандиозен концерт на световнопризнатия цигулар.

Кенеди вече потвърди новината с публикация на своя сайт, като нареди концерта в плътната си програма между два гастрола – в Лондон и в Прага. Той ще пристигне във Варна след 5-дневен маратон в легендарния джаз клуб Ronnie Scott's в Лондон, където ще свири само Гершуин. Неговата музика ще бъде свързващата тема и с концертите на Кенеди във Варна и в Прага. В морската столица цигуларят ще пристигне със своя бенд и с програма - „Бах среща Гершуин“, която хвърля мостове между предкласиката, джаза и неговите собствени композиции.

Признат за един от най-влиятелните цигулари на нашето време, Найджъл Кенеди не е обичаен класически музикант. Неговите пънк предпочитания го карат да преобръща класическата музика с краката нагоре и го отправя към нови територии като джаза, фолклора и безкрайната импровизация, на която само един огромен талант е способен.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Винаги на ръба на провокацията, излизащ от рамките и конвенционалното, Найджъл Кенеди е събитие в днешната световна, не само класическа, музика. На живо той е взривяващ, завладяващ, истинска "рок звезда на цигулката".

Източник: moreto.net

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код