Президентът Радев полетя с френски изтребител "Рафал"


Сподели:
06 Декември 2017, Сряда
Държавният глава посети френската военновъздушна база в Сен-Дизие

Президентът Румен Радев полетя с френски изтребител. Полетът, започнал точно в 11,30 ч., е част от програмата на 3-дневната визита на държавния глава във Франция, а поканата за летене с френския изтребител "Рафал" дошла от френския президент Еманюел Макрон при посещението му през лятото тази година в България.

"За мен това е сериозен подарък от президента Макрон. Той ми го предложи. На такова предложение няма как да се откаже”, призна президентът Радев.

На профила във Фейсбук на държавния глава бе публикувано видео от началото на полета във френската военновъздушна база в Сен-Дизие.
Преди това Радев е преминал през специална подготовка на тренажор и инструктаж за полета. Става дума за реална мисия, която продължава 1 час и 45 минути.
Заедно с президента в изтребителя ще бъде и френски пилот. Двамата ще могат да се редуват в управлението на самолета.
Това е втори полет на Радев на военен самолет, откакто е президент. През лятото той летя на американски изтребител Ф-15 С по време на съвместно учение между САЩ и България у нас.

"Рафал“ е многоцелеви изтребител от последното поколение на френския самолетостроителен концерн "Дасо". Това е първият полет на Радев на "Рафал".

https://www.facebook.com/President.bg/videos/1897919287192153/


Източник: economic.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код