Биткойн се срина под 6 хил. долара за пръв път от три месеца


Сподели:
06 Февруари 2018, Вторник
Криптовалутата биткойн се срина с повече от 20 процента, падайки под 6000 долара, последната рязка загуба на стойност след поредицата сривове в последните седмици, като колапсът на световните фондови пазари подхранва "отърваването" от биткойни.

Виртуалната валута падна до 5 992 долара за първи път от средата на ноември насам, уточнява "Блумбърг". Биткойн поскъпна цели 26 пъти през миналата година.
Днешният срив идва само шест седмици, след като биткойн стигна рекордното си равнище от 19 511 долара, подхранван от безброй спекуланти, търсещи бързи печалби.

След тези опияняващи дни пазарът на криптовалути, който включва десетки други валути освен биткойн, беше ударен от новини за крути мерки, взети от правителства, включително Китай, Русия и Южна Корея, които са сред най-големите пазари в сектора.
В четвъртък миналата седмица Индия обяви, че ще предприеме "всякакви мерки за елиминиране" на използването на криптовалутите като част от платежната система и за финансиране на незаконни дейности, докато властите в Япония удариха пазар за виртуална валута, след като е загубил 530 млн. долара при удар на хакери.

Централни банки в Европа, Япония и САЩ също изразиха загриженост относно биткойн. Тази седмица няколко търговски банки обявиха, че ще спрат да позволяват на клиентите си да купуват биткойни чрез техните кредитни карти.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код