Министър Петкова: Няма становище на ЕК за прекратяване на договорите с двете американски централи


Сподели:
09 Февруари 2018, Петък
Енергийният министър Теменужка Петкова опроверга информацията, че се водят преговори за прекратяване на договорите с американските централи.

"Аз не зная кой успя да наложи тази информация, че е налице становище на ЕК за прекратяване на договорите с двете американски централи", изненадана е Теменужка Петкова.

Няма такова становище, подчерта тя. Министерството на финансите (МФ), Министерството на енергетиката (МЕ), Българският енергиен холдинг (БЕХ) са в непрекъсната комуникация с ЕК, изтъкна енергийният министър.
Когато има информация и становище, вие ще бъдете уведомени първи, увери тя.

В същото време председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев пред медии вчера е обявил, че се водят преговори за прекратяване на договорите с американските "Марици".

Припомняме, на срещата в Министерския съвет на 6 февруари 2018 г. между работодателите и представители на правителството, стана ясно, че енергийният министър няма да бъде отстранена от поста си, а работодателите се отказват от предвидения за 28 февруари протест срещу поскъпването на цената на тока.
Тогава депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че се ускорява прекратяване на договорите с американските ТЕЦ-ове.

Към момента страната ни подкрепя становището на Полша срещу евродирективата за ТЕЦ-овете.
Това обяви на 10 януари т.г. Теменужка Петкова по време на заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество по въгледобив, енергоресурси и минно строителство. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет.

Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код