Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал


Сподели:
08 Март 2018, Четвъртък


Bиртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще открие 15-ото издание на Европейския музикален фестивал на 10-ти март от 19ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се провежда с подкрепата на Община Варна. За срещата си с морската публика цигуларят провокатор ще дойде със свой бенд, с най-новия си музикален проект, който бе представен преди по-малко от месец в Лондон. Последните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 50 до 120 лв. Те  могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, ФКЦ, от мрежата на Eventim в цялата страна.

Серията концерти от Европейския музикален фестивал продължават на 29-ти март в Градската художествена галерия, в рамките на модула Musica da camera е концертът на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. На сцената двете талантливи изпълнителки ще представят елегантна програма с творби от френски композитори. Специално място в концерта заемат произведения от композитора импресионист Клод Дебюси по повод 100 години от неговата смърт.

На 5-ти април, също в Градската художествена галерия, като част от фестивалния модул "Имена от бъдещето" ще гостува Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Талантливите братя са от най-новото поколение немски творци, носители на множество престижни награди. Програмата, която Николай и Василий Герасимец ще представят, предлага една интригуваща разходка – от авторски аранжименти на класически джаз стандарти – Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин, до творби от съвременни европейски  композитори.

На 10-ти април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е концертът от модула Световни музикални култури - проектът "Танго без граници" на международния ансамбъл Тангуарда. Ансамбълът се е превърнал в синоним за артистично изследване и рядко музикално вдъхновение.

На 14-ти април във Варненската опера, с посвещение на 145-годишнината от рождението на Сергей Рахманинов, е концертът на Веселин Станев, пиано, със симфоничния оркестър на Държавна опера- Варна, под палката на маестро Станислав Ушев. Ще прозвучи една от емблемите на композиторското творчество на Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3, в изпълнение на уважавания на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. В програмата на концертната вечер са включени и поема фантазия от Чайковски „Ромео и Жулиета“ и Празнична увертюра от Шостакович,в изпълнение на оркестъра на варненската опера.


В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код