Борисов: Скърбим за жертвите на Холокоста не трябва да се допускат повече такива грешки


Сподели:
12 Март 2018, Понеделник


В една от най-големите синагоги в Европа и със сигурност най- красивата - в София, ние отчетохме и направихме дълбок поклон пред българския народ, църква интелектуалци, които в тези най-жестоки времена са успели да спасят 48 000 евреи и затова българският народ заслужава голямо уважение. Ние много скърбим, затова и днес сме тук, защото всеки човешки живот, всеки, който е пратен да изгори в лагерите, не трябва да се забравя.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на възпоменателната церемония в Скопие за жертвите на Холокоста, предаде специалният пратеник на БГНЕС Георги Пашкулев.

Само преди 20 г. на територията на Балканите се разиграха не по-малко жестоки и кръвопролитни събития. Смисълът е да изкажем своя поклон, скръб към убитите и да си направим изводи, да разберем, че на Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро устройство и народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята.

Да не го забравяме, но да не допускаме политиците такива грешки. Ако пази Боже допускаме пак подобни събития, значи сме много глупави. Носим отговорност и сегашните политици, подчерта Борисов. Светла им памет, не сме ги забравили, те са в нашето съзнание и затова всички сме дошли да поскърбим заедно с македонския народ за тези, които не са успели да се измъкнат живи от нацистката машина. Благодаря затова, че сме тук, заяви още Борисов. /БГНЕС


В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код