Нови мита от САЩ – за вноса на хартия от Канада


Сподели:
14 Март 2018, Сряда
Това ще доведе до допълнително влошаване на търговските отношения

Администрацията на САЩ обяви въвеждането на антидъмпингови вносни мита върху един от видовете канадска хартия, предаде AFP. Това ще доведе до допълнително влошаване на търговските отношения.

Става въпрос за вид хартия, която се използва при печатане, и вносът на който е достигнал до обща сума от 1.27 млрд. долара през 2016 г., съобщиха от търговското ведомство във Вашингтон. Според САЩ, продуктът се продава на пазарите в страната на много по-ниска от нейната реална цена. Митата, които се равняват на малко повече от 22%, са предварителни, като предстои провеждането на допълнително разследване, което ще завърши през август. Решението е взето след оплакване на американска компания.

По-рано този месец Вашингтон въведе вносни мита върху стоманата и алуминия, от които обаче Канада, която е един от най-големите производители и вносители на стомана в САЩ, е временно изключена. Въпреки това решението на президента на САЩ бе последвано от множество остри реакции и заплахи за контрамерки от голяма част от своите търговски партньори, сред които Канада, ЕС, Япония и други.

Източник: economic.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код