София Филм Фест 2018 стартира днес във Варна


Сподели:
16 Март 2018, Петък
Гледаме най-добрите световно признати ленти на голям екран

Откриването на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще се състои днес - 16-ти март. В продължение на десет дни, от 16-ти до 23-ти март 2018г, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще поднесе на своите верни фенове 18 от най-добрите световно признати ленти на голям екран.

Филмът „Квадратът“ е първия филм, с който стартира днес СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. "Квадратът" на Рубен Йостлунд е големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан . По традиция прожекцията, която е от 19:00 часа във ФКЦ - Варна ще бъде последвана от коктейл и парти с групата Low End Theory с вход свободен.

Първият филм предвиден в програмата разказва историята на Кристиан - уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Следващото му шоу е „Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за „Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

След прожекцията на филма ще се състои и първият концерт от музикалната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. Кино емоциите на откриващата вечер ще бъдат допълнени от качествена българска музика в лицето на тримата музиканти от групата Low End Theorу – Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев. Те стоят и зад други български проекти като Southwick и DAYO, чиято музика наскоро попадна във влога на Уил Смит и направи международна сензация.

Те създават Low End Theory през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Смелото прелитане между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове създава една нова среда, наричана за кратко: електронна музика.

Пълната програма na София Филм Фест 2018 тук

Източник: moreto.net

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код