Деян Донков е първият носител на наградата на фондация "Проф. Крикор Азарян"


Сподели:
16 Март 2018, Петък
Актьорът Деян Донков е първият носител на наградата, учредена от фондация "Професор Крикор Азарян". Тя ще се присъжда всяка година за ярки постижения в областта на театралното изкуство.

Отличието беше връчено на сцената на Театър Азарян в НДК, а вечерта беше посветена на 84-тата годишнина от рождението на режисьора. Деян Донков беше сред приятелите на Азарян, а дебютът му като режисьор с постановката "В очакване на Годо" е израз на уважението му към него.

При получаването на отличието Донков цитира адаптиран откъс от "Вишнева градина" - последният спектакъл, по който работи съвместно с Азарян преди смъртта му през 2009-а. Актьорът каза, че за него призът е голяма чест, но и отговорност, която поема.

Във фоайето на Театър Азарян беше открита експозиция от фестивални плакати като акцентът е върху плакатите на представления на големия режисьор. Изложбата беше открита от проф. Божидар Йонов - един от организаторите на Международното триенале на сценичния плакат.

Проф. Йонов сподели своите спомени за Крикор Азарян като го определи като "явление в Театър София".

Постановката на Деян Донков "В очакване на Годо" е част от афиша на Театър Азарян и дори гостува на популярния московски театър на Армен Джигарханян. Следващата дата на представлението в София е 31 март.


В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код