​ВрК „Структури и общинска администрация“


Сподели:
19 Март 2018, Понеделник
На днешното си заседанието съветниците от временната комисия „Структури и общинска администрация“ дадоха съгласието си за увеличаване на персонала в общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ със 105 души – от 118 на 223 служители.

Промяната в структурата се налага заради предстоящото въвеждане на зоната за платено паркиране във Варна.

На заседанието стана ясно, че 59 души ще бъдат назначени на длъжност инспектор „Синя зона“. Шофьорите на специализирани моторни превозни средства, включително „паяци“, ще бъдат 12. Около 10% от служителите ще имат управленски функции.

Младен Иванов, директор на ОП „Паркинги и синя зона“:

„В този брой влизат всички служители за първия и втория етап на Синята зона, но те ще бъдат назначавани поетапно според нуждите. Сега ще назначим доста по-малка част от общия брой. В момента се работи по проекта за Синя зона. След като бъде приет и бъде издадена заповед от кмета на общината, ще можем да пристъпим към физическото полагане на хоризонтална и вертикална сигнализация“, допълни Иванов.Синята зона трябва да стартира през май. Тя ще работи от 9:00 до 19:00 часа в делнични дни. В събота и неделя паркирането ще е безплатно.Таксата ще е 1 лев на час, като максималният престой ще бъде 3 часа.“

Източник: vlastta.com

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код