Започва 31-вото издание на Музикален фестивал „Дни на класическата китара“- Варна


Сподели:
23 Март 2018, Петък


За 31-ва поредна година гр. Варна посреща преподавателите по китара и техните възпитаници от цяла България на традиционния музикален фестивал „Дни на класическата китара“. През 2018 г. събитието се посвещава на 40-годишнината от създаването на специалност „Класическа китара“ в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“- Варна.Фестивалът е организиран от Сдружение „Приятели на класическата китара“ - Варна с партньорството на НУИ „Добри Христов“ - Варна, Музикален център „КАНЕВ“и БНР - Радио Варна.

По традиция в дните на фестивала по време на вечерните концерти организаторите осигуряват на варненската публика възможността да се срещне с творчеството на професионални китаристи от България и чужбина.
Тази годинаконцертната програма ще бъде открита на 23 март (петък) от Китарен ансамбъл„GuitArte“към НУИ „Добри Христов” с ръководител Марин Цачев. В концерта ще участват познатият и обичан от любителите на класическата китара във Варна Боян Дойчеви младата надежда Свилен Войчев - възпитаник на  НУИ „Добри Христов” – Варна.
Концертът на 24 март (събота)ще започне с изпълнения на Китарен ансамбъл „CHITARRA CAMERATA“ към НУМТИ „Добрин Петков“ с ръководител д-р Милена Вълчева. Рецитали ще изнесат Никлас Йохансен (Дания) – лауреат на Голямата награда за 2017 г. от международния китарен фестивал в гр. Плевен иФилипос Манолудис (Гърция)-носител на Първа награда от Международен фестивал на китарата Плевен.

Във финалната вечер, 25 март (неделя)ще се състои гала-концертът на най-добрите участници от китарните школи от гр. Варна и страната, а фестивалът ще бъде закрит с изпълненията на Китарно трио Мертин Юсню, Иван Бояджиев, Станислав Стаматов,с ръководител Нели Недева – носители на Наградата на БНР - Радио Варна за 2017 г.
Организаторите имат удоволствието да поканят на вечерните концерти всички граждани и гости на гр. Варна, които обичат хубавата музика.

Концертите ще се проведат в Аулата на Икономически университет – гр. Варна от 18,30 ч. Билети за тях могат да бъдат купени от касата на Фестивалния и конгресен център и на място във фоайето на залата преди концертите.


В категории: Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код