В новия Закон за горивата ще има изключение за земеделците


Сподели:
02 Април 2018, Понеделник
Зърнопроизводителите се отказаха от насрочения за 3 април протест след среща с премиера Бойко Борисов

След среща с премиера Бойко Борисов и със земеделския министър Румен Порожанов зърнопроизводителите отмениха насрочения за 3 април протест. „За момента проблемът е решен”, каза председателят на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов по време на брифинга след срещата.

На 26 март, на извънредно заседание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите реши, на 3 април да блокира ключови пътища в страната в знак на протест срещу проектозакона за горивата, който предвижда по-сериозна регулация и по-големи финансови изисквания към участниците в сектора. Тогава от Асоциацията заявиха, че проектозаконът налага неприложими изисквания към зърнопроизводителите и налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов коментира, че по време на срещата със зърнопроизводителите е било решено Законът за горивата да бъде променен така, че земеделският производител да се приема като потребител на горива, а не като търговец.

„През последните няколко дни имахме много интензивни разговори, свързани със законопроекта. Разговорите бяха за третирането на земеделските производители в този закон. Това, което създаде известно напрежение, беше, че земеделският производител се търгува като търговец, съгласно закона, и в рамките на това има доста регулации, които той трябваше да изпълни”, обясни Порожанов.

Източник: economic.bg

В категории: България, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код