Борисов: Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО


Сподели:
13 Април 2018, Петък
Оптимист съм и нещо, което много ме радва - политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, предаде репортер на БГНЕС.

Говорихме за Западните Балкани, за Балканите като тема. Работи се активно, появяват се нови идеи. Премиерът Звиздич отговори какви мерки и какво са свършили нашите колегите от Босна и Херцеговина. Много е трудно и егоистично, но се надявам с общи усилия да убедим колегите в Европа, че не можем да казваме, че след 20 години ще приемем държавите от Западните Балкани. Трябва да им дадем перспектива и то реална, подчерта Борисов. И преди година изглеждаше невъзможно темата Западни Балкани и въобще тези разговори да водим на най-високо ниво в момента. От една страна съм оптимист и нещо, което много ме радва - политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО. Трябва да се работи много бързо и да използваме тази инерция, която създадохме за тези няколко месеца, каза още Борисов. /БГНЕС


В категории: Европа, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код