Десислава Иванчева е обвинена за подкуп, заместникът ѝ и посредникът - като помагачи


Сподели:
19 Април 2018, Четвъртък


Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на кмета на "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който според разследващите е влязъл в ролята на посредник при вземане на подкупа от строителен инвеститор.

Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери, който представлява особено тежък случай, а Петрова и посредникът - като нейни помагачи, информира Би Ти Ви. Адвокатът на Иванчева Марин Марковски потвърди за "Дневник" нейното обвинение.

От прокуратурата официално отказаха да коментират и обясниха, потърсени от "Дневник", че ще дадат информация по казуса утре. Говорителят на спецобвинението заяви, че в петък наблюдаващият прокурор ще внесе искане за постоянен арест в съда, но не уточни дали за тримата задържани или само за двете жени.

След така повдигнатото ѝ обвинение от 10 до 30 години затвор заплашват зрелищно арестуваната във вторник Иванчева, както и конфискация на цялото или част от имуществото ѝ и забрана да заема определени длъжности. Според информация на БНР посредникът е бившият районен кмет Петко Дюлгеров, за когото все още не е известно дали прокуратурата ще иска постоянен арест.

Посредникът е направил саморъчно пълни признания, заяви вчера шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев. Обясненията му са част от доказателствата, но дори и в рамките на разследването и на евентуален процес той да се откаже от тях от прокуратурата уверяват, че имат достатъчно още, информира БНР.


Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специалните разузнавателни средства, документирали разговорите между тях и изнудвания бизнесмен, като доказателства ще се ползват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали белязаните пари.

На вчерашния брифинг на прокуратурата и антикорупционната комисия шефът на спецобвинението Иван Гешев заяви, че обвинението в подкуп е работно и той не изключи възможността тримата задържани да бъдат обвинени в участие в престъпна група, пране на пари или др.

Източник: dnevnik.bg

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код