Борисов: България е в тройката на отличниците по нисък външен дълг в Европа


Сподели:
25 Април 2018, Сряда


Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на правителственото заседание, че България е трета в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург, като дългът ни за миналата година е 25,4 на сто от БВП, а на Люксембург - 23 на сто на БВП. Борисов изрази убеденост, че страната може да отчете до края на мандата на кабинета намаление на този дял до 20 на сто, съобщава БТА.

Преди година слушахме за това как сме задължили държавата, как външният дълг расте, как поколения напред ще плащат. Излезе докладът на Евростат от 29 на сто на 25,4 на сто от БВП за 2017 г. намалява външният дълг на България, каза Борисов и допълни, че в номинал това е около 2,3 млрд. лева по-малко задължения. С това темпо, с което работи правителството, до края на мандата ще го свалим до към двадесет процента, допълни премиерът.

И сега сме в тройката на отличниците по нисък външен дълг в Европа, коментира премиерът и се обърна към министрите, че биха могли да отбелязват сред постиганите резултати от една година управление и факта за намаляването на дълга.

Източник: bta.bg

В категории: България, Анализи

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код