Кой купува 50% от медиите на Пеевски?


Сподели:
08 Май 2018, Вторник
Компанията "Ню Имидж Медия" е купувачът на 50% от медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от документацията, постъпила в Комисията за защита на конкуренцията, от която е поискано разрешение за приключването на сделката в края на миналия месец.

По-рано (на 25 април - бел.ред) компанията "Интръст", която собственик е собственик на "Телеграф Медиа", обяви, че е подписан предварителен договор за покупко-продажбата на 50 на сто от капитала на дружеството. То е издател на вестниците "Телеграф“, "Монитор“, "Политика“ и "Меридиан мач“. "Интръст" пък е 100% собственост на Пеевски.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, новият съдружник на Пеевски предвиждаше специално за случая да създаде ново дъщерно дружество, което ще придобие половината от неговите дялове. Това обаче не е съвсем така, тъй като "Ню имидж медия" е регистрирана още през 2015 г. - тогава с името "Ню Бояна Дивелопмънт". Смяната на името е направена на 3 май тази година. Преди това фирмата е била собственост на "Ню Бояна Филм", но на същата дата е прехвърлена на "Ню Имидж България". Данните от Търговския регистър показват, че освен собствеността е сменен и предметът на дейност на "Ню Имидж Медия", като е вписано, че компанията се занимава и с издателска дейност.

Източник: banker.bg

В категории: Анализи, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код