БПС иска Борисов да се отчете в парламента за превозвачите, които предал


Сподели:
15 Май 2018, Вторник


БСП ще покани премиера Бойко Борисов в парламента да докладва за свършеното от кабинета в защита на превозвачите ни, каза заместник-председателят на групата на БСП в парламента Георги Свиленски. Това ще стане още в 9.00 часа в утрешното пленарно заседание.

Свиленски заяви, че българските превозвачи са били предадени през изминалата една година от българското правителство, защото са подкрепили пред Европейския парламент промените в регламента. Той показа решение на Министерски съвет от края на миналата година в което се възлага на министър Ивайло Московски да изрази нашата подкрепа, докато другите членки са се противопоставили на пакета Макрон.

"Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат", каза Свиленски.

"От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър и министър-председателя", каза Свиленски.

Вчера премиерът Бойко Борисов се срещна с еврокомисарят по транспорта Евелина Булц. За шофьорите на тирове в ЕС ще бъдат изградени защитени паркинги, така че да могат да почиват извън камионите без да се безпокоят от кражби и посегателства, които застрахователите няма да приема, увери Булц. Една от мерките в "пакета Макрон" срещу който протестират български превозвачи е, че шофьорите трябва да почиват една седмица на всеки три, като се прибират вкъщи или спят на хотел.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код