Лукарски: Опозицията в СДС загуби подкрепа


Сподели:
16 Май 2018, Сряда
СДС да продължи с нов председател, ново ръководство, но без нова политическа линия - така лидерът на партията Божидар Лукарски вижда нейното бъдеще след Националната конференция на 7 юли.
Той подчерта, че решението да не се кандидатира за нов мандат е лично и не е взето под натиск.

"Нарочно изчаках този Национален съвет, на който всички мои предложения се приеха с много голямо мнозинство. Групата, която се беше оформила като опозиция, най-меко ще кажа, че претърпя поражение. СДС се нуждае от ново ръководство." - коментира той.
Лукарски посочи, че не готви свой наследник, но и няма да напуска политическия живот и СДС.
"Под каква форма ще бъде - има време да решим", поясни председателят.

В СДС се стигна до конфликт, след като се заговори за НФСБ като възможен партньор на сините.

"На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия - консервативно-патриотична." - прогнозира Лукарски.

Във връзка с обвинението на заместник председателя на ДСБ Радан Кънев, който преди време заяви, че СДС се превръща във "фашистка партия", Лукарски възрази, че "фашизъм в България никога не е имало".

Той на свой ред запита какво прави ДСБ в "Демократична България", при положение, че има сериозна несъвместимост между нея и "Зелените" и "Да, България".

В същото време, той отбеляза, че на последното събрание е било взето важно решение във връзка с предстоящите догодина местни избори - структурите по места ще са свободни да се коалират с когото решат.

На въпрос дали това няма да доведе до безпринципни решения и търговия с влияние и постове, Лукарски заяви, че СДС е с най-силните местни структури и е било голяма грешка от централата да казват кой с кого да се коалира без да се отчита местният климат.

Източник: news.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код