ГЕРБ зове социалистите да се смирят


Сподели:
16 Май 2018, Сряда
БСП и ГЕРБ се скараха в пленарна зала за транспортния бранш и защитил ли е премиерът Бойко Борисов интересите му или не. Правителство ни пропиля възможността да действа на ниво Съвет на ЕС в защита на българските превозвачи, нападна управляващите депутатът от БСП Димитър Данчев.
Законът "Макрон" налага тежки рестрикции за тежкотоварния превоз и ще доведе до унищожаването му. Заплашеният от унищожение сектор формира 17% от брутния вътрешен продукт на страната ни и осигурява заетост на над 190 хил. души, посочи Данчев.

Мерките, предложени от Франция, ще лишат огромен брой заети в сектора от работа. Българското правителство не е изпратило нито едно изявление по темата до този момент, възмути се отново Данчев. Припомняме, вчера на брифинг БСП обвини правителството, че не е защитило интересите на българските превозвачи и че ги е предало.

Българското правителство пропиля една година, без да работи за създаване на коалиция от държави, които да се противопоставят на онези държави от ЕС, които подкрепят закона Макрон, каза още социалистът.
Депутатите от ГЕРБ реагираха на обвиненията. Утре няма да има протест на българските превозвачи, а мирно шествие в подкрепа на правителството, каза Станислав Иванов. Той припомни вчерашната среща на ресорния министър Ивайло Московски с бранша. Помагате ли вие на българския транспортен бранш или не, попита той. Господа, смирете се, докато българското правителство си върши работата, призова Иванов.Източник: news.bg

В категории: , България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код