Нощ на музеите във Варна


Сподели:
18 Май 2018, Петък


Фестивалът „Нощ на музеите и галерииите" ще се проведе за трети път във Варна на 18 и 19 май. Тази година в проявата са включени повече от 60 събития, като пространствата, в които ще се случат, са над 55. Повечето от варненските музеи ще отворят врати при вход свободен. В инициативата ще участват голяма част от галериите в морския град, творчески пространства, банки, заведения.

Радио Варна е традиционен участник във фестивала. Този път в арт салона на медиата ще бъде подредена изложба в памет на актьора Кирил Господинов БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ. Тя ще бъде открита на 19 май от 17 часа. В Стъкления куб до сградата на радиото студенти от Техническия университет ще подредят експозиция с проектирани и изработени от тях осветителни тела.

Безплатен автобус ще пътува от 18 до 24 часа от Парк – музей „Владислав Варненчик” към центъра, както и в обратна посока от Военноморския музей. Информация за събитията и локациите може да намерите на интернет адрес http://www.varnanight.bg

Целта на организаторите е да бъдат въвлечени голям брой участници и да даде поле за изява на голям брой млади артисти и колективи, като по този начин Нощта на музеите и галериите да се превърне в платформа за реализация на нови и алтернативни проекти в областта на културата и изкуството.

Европейската „Нощ на музеите” стартира като инициатива на Министерството на културата на Франция и за изминалите 14 години се утвърди като устойчива практика в много от страните на стария континент. /bnr.bg


В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код