Ивет Лалова: Вече съм отвъд пределите за много хора


Сподели:
31 Май 2018, Четвъртък
Българската лекоатлетка Ивет Лалова даде специално преди старта си от Диамантената лига в Рим тази вечер.

Спринтьорката коментира подготовката си и целите за сезона, като изрази мнение, че вече е извън пределите за много хора. Лалова засегна и предстоящото Европейско в Берлин, като заяви, че се надява там да демонстрира върховата си форма.

„Честно казано се готвих както до сега. Имах късмета  и щастието да съм здрава през голяма част от времето. Знаете за спортистите това е най-голямото препятствие – да се запазим здрави. Всяко минимално възпаление и болка може да постави под риск целия сезон. Не липсваха изненади, но успях да свърша работата си“, започна Лалова.

„Подготовката мина нормално, работих малко по-различно този път. Обичам да излизам от зоната на комфорт и да променям своите тренировки, така направих и тази година. Различното бе, че обърнах повече внимание на скоростта и бързината. Понатрупах вече малко повече издържливост в последните години и ми се прииска да се върна към добрите ми резултати на сто метра. Последните години имах един проблем – стартът и следващите 30 метра. Затова сега обърнах повече внимание. Чувствам се в добра форма, особено в тази дисциплина“.

„Месрин и Бирмигнам бяха приятни състезания. Нормални, даже леки. Удобни за началото на сезона. Приятно е да се работи а този клуб ЕНКА. Това не са състезания с голямо напрежение. Мога да разгърна потенциала си, да си сверя часовника, но в същото време няма и такава конкуренция. Утре (бел.ред. – днес) влизам в голямата конкуренция, но за мен този сезон е изграден с една основна цел  - това е Европейското в Берлин и на там са насочени всички мои усилия“, коментира Лалова.

„Предели –  смятам, че аз вече съм отвъд пределите за много хора и доста често ме питат до кога. Аз изпитвам все по-голямо удоволствие към работата си. Затова не слагам предели, а по-скоро събирам мотивация и енергия за всичко. Знам, че това може да бъде един много добър сезон, защото обърнах внимание на неща, на които до сега не бях обръщала внимание и зная, че това ще се отплати“ .

А какви са очакванията на Ивет Лалова за бягането ѝ в  Рим?

„От себе си очаквам винаги най-доброто. Отивам там подготвена. Малко време имах, направих шест бягания за седем дни. Направих всичко възможно да се възстановя и да се появи утре на стадио „Олимпико“ в пълна готовност. Очаквам да направя едно хубаво бягане Интересното на 200 метра, определено трябват повече бягания, за да усетиш всички елементи. Наистина с огромно желание и удоволствие ще бягам утре в любимата си дисциплина и се надявам на добър резултата“.

„Още преди да бъде потвърден стартът в Рим, бях потвърдена за старта в Хенгело. Може би ще направя и други бягания. Имам във Франция турнир на 19-и юни, ще участвам и за отбора на Балканската атлетика в Минск. Програмата е пълна. Има доста стартове, Аз обичам да се състезавам. Става обаче все по-трудно“.

„Разбира се, че ще бягам на Балканския шампионат в Стара Загора. Винаги участвам на тези състезания у нас с най—най-голямо удоволствие и любов. При положение, че тази година първенството е в Стара Загора, аз трябва да бъда там“.

„Моите цели в Берлин са да направя възможно най-добрата подготовка и там да бъда във възможно най-добрата си форма. Останалото не зависи от мен. Не знаем какви ще бъдат времената нужни за медал. Но това, което винаги казвам, когато е моят момент нещата са се получавали. Затова съм позитивно настроена и вярвам, че ще е добра година“, продължи Ивет.

„Прекрасно е, че и Мирела Демирева утре (бел.ред. - днес) ще бъде с мен ма стадио „Олимпико“. Радвам се за нея. Подкрепя ме се. Постоянно сме в контакт. За мен е важно да се подкрепяме, да вярваме един в друг и да си помагаме“, завърши Ивет Лалова.

Източник: нова тв

В категории: Интервюта

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код