Tокът и парното поскъпват от 1 юли


Сподели:
31 Май 2018, Четвъртък
Токът и топлоенергията вероятно ще поскъпнат от 1 юли.

Това стана ясно след проведеното обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Цената на електроенергията за бита ще скочи средно 1,89 процента.

Повишенията в цените са с пъти по-ниски от тези, които трите електроразпределителни дружества в страната поискаха. За абонатите на ЧЕЗ токът поскъпва с 1,7 процента, а за тези на EVN - с 1,8 процента. Най-високо е увеличението за клиентите на "Енерго Про" - 2,6 процента.

В предложенията на дружествата се искаха много по-високи увеличения, сред които с 51% за нощна тарифа при ЧЕЗ и с 21,6 процента също за нощна тарифа от страна на EVN.

Бургаската топлофикация е поискала най-сериозно поскъпване на топлоенергията - 9,06 процента. Следват топлофикациите в Плевен (6,12%), Перник (4,16%), Русе и Сливен - над 3 процента. Предложеното поскъпване за София е около 1,5 процента. Възможно е топлоенергията в Пловдив да поевтинее.

Във всички тези сметки обаче не влиза исканото увеличение на цената на газа с 16 на сто. В случай, че газа поскъпне с повече от 5 процента, предстоят още поскъпвания на тока, парното и топлата вода. Окончателните цени ще станат ясни в края на юли.

Източник: webcafe.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код