Евродепутати алармираха за двоен стандарт и при горивото


Сподели:
08 Юни 2018, Петък
Емил Радев и Андрей Новаков показаха два буркана с гориво - мътно, заредено в Самоков, и бистро - от Гърция

Евродепутатите от ГЕРБ Андрей Новаков и Емил Радев стартират пилотен проект срещу двойния стандарт при горивата. Те сигнализираха за фрапиращ двоен стандарт в качеството на горивата за потребителите в България и в Европа.

По думите на евродепутата Емил Радев до него и колегата му Андрей Новаков, са били изпратени десетки сигнали на потърпевши потребители. В един от сигналите българи, прибирали се от почивка в Гърция, където са заредили гориво по-рано, открили, че има фрапираща разлика в качеството на горивото.

„Това е продължение на борбата ни срещу двойните стандарти в ЕС“, заяви Радев.

На брифинга бяха показани два буркана с гориво, заредено в България и страна от Западна Европа. Разликата е видима. По думите им това запушва филтрите и чупи автомобилите ни. Андрей Новаков обяви, че в тази връзка е бил въведен пилотен проект на стойност 3 милиарда евро за справяне с двойното качество при горивата.

Проектът на евродепутатите е на стойност 3 млн. евро и предвижда ежедневни проверки "от танкера до колонката на бензиностанцията". Резултатите от проверките ще се качват на платформа в интернет, за да могат шофьорите да се информират от телефона си и да преценяват къде да зареждат, обясни Радев.

„Оказа се, че двойният стандарт не е само при храните. Инициативата ни има за цел и да запълни дупките в законодателството на ЕС“, изтъкна Новаков.

Източник: faktor.bg

В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код