Румен Радев направи политически прочит на трагедията с военния хеликоптер, намеси и санирането


Сподели:
12 Юни 2018, Вторник
Министър Каракачанов е поставен в едни политически, финансови, правни рамки, от които той повече от това не може да направи

Вместо да дадат предвидените стотици милиони за ремонт на въоръжената техника и подготовка, те отидоха за саниране. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с разбилия се снощи военен хеликоптер край Пловдив, предаде Агенция „Фокус“.

„Министър Каракачанов е поставен в едни политически, финансови, правни рамки, от които той повече от това не може да направи. Решаването на тези проблеми иска държавническо отговорно мислене и адекватни действия. Както виждате мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия. Върна ги в нулево положение, в изходна точка. Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха?“, попита държавният глава.

По думите му вместо да идат за ремонт на въоръжена техника и подготовка, те са отишли за саниране. „Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните. Затова казвам, че лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи“, каза още Румен Радев.

Самият той каза малко по-рано днес:
"Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално".

Източник: faktor.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код