Г. Лилов: Здравната каса е аморален, незаконен съд, раздаващ на поразия смъртни присъди!


Сподели:
12 Юни 2018, Вторник
Заради липсата на средства (а иначе се отчита изпълнение и преизпълнения на бюджета) е отрязано с 30% финансирането за лъчелечението на 19 000 души болни от рак.Става дума за има-няма и 20 милиона лева, които се режат от общо 60-те милиона за целта. (бюджета на Здравната каса е 3 милиарда и 800 милиона.)

Ще отбележа, че един курс лъчелечение струва 4500 лв., а радио – 5400 лв.

Въвеждат се лимити за ползване на апаратурата за лъчелечение в 20 центрове из страната. Самата тя е на стойност 160 млн. лева и подарък от европейските траншове.

Това е произнесена смъртна присъда за тези болни. Или съответно ще се намали бройката на хората, които се лекуват или ще се намали Броят на сеансите на лъчелечение. .

Във втория случай се губи медицинската логика: по-малко от необходимото лечение не лекува никого.

В първия случай като „екстра“ ще се развихри още корупцията.

Специална комисия на Здравната каса ще разрешава лъчелечението и изследването с ПЕТ-скен. Тя ще заседава седмично и ще определя кой да се лекува и кой не!!!!

(Господи! И това ми било Здравна каса! По-скоро е маскиран като здравна институция аморален, незаконен съд, раздаващ на поразия смъртни присъди!)

Ограничение ще има и за амбулаторната процедура за изследване с радиоизотопи с ПЕТ-скен, което е най-специализираната диагностика при онкозаболяванията.

Въобще Здравната ни каса все повече се специализира в различни форми на необявени „клинични пътеки и медицински направления“, обединени в целева група ЕШАФОД.Григор Лилов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код