Общинският консултативен съвет по въпросите на младежта във Варна се събра на първото за годината заседание


Сподели:
13 Юни 2018, Сряда
Проведе се заседание на пълния състав на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Варна.

Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“:

"Радвам се, че бе създаден този Консултативен съвет, който ще помага на кмета при провеждане на общинската политика за младежта. Идеята е да подобрим диалога, да бъдем по-открити и въпросите, които се решават, да се приемат с консенсус, защото предстои приемането на бюджет и всички страни трябва да са добре информирани.

Консултативният съвет представи членовете си, които са 38 на брой. Те представляват интересите на студенти, ученици, НПО и на всички органи и организации, които имат отношение към младите хора. На заседанието бе дебатиран план за действие на съвета през т.г. и бе представен отчет на сдружение
„Варна - Младежка европейска столица 2017“. Той включва анкета как младите хора са възприели близо 600-те прояви във Варна.

На заседанието стана ясно, че 453 261 млади хора са минали през летище Варна през 2017 г., като най-голям интерес към събитията е имало от Белгия, Русия, Франция, Италия, Гърция и др.

В проектите са се включили 44 848 души, от които 1409 доброволци и 140 хора в неравностойно положение.

Мирчо Христов- изпълнителен директор на сдружението:

"През тази година по програмата "Варна - ЕМС 2017" бяха финансирани над 140 проекта, като акцентът падна върху социалните иновации. Обликът на морската столица бе променен с обособения квартал „Таляна“, библиотеката на открито „Рапана“, стената „Преди да остарея, бих искал...“, сцена „Кофража“, споделеното креативно пространство Innovator Creative Spaces и още много други."

Христов посочи MTV Presents Varna Beach, като едно от най-значимите събития през изминалата година, което по думите му е привлякло хиляди младежи от страната и чужбина.

Като недостатъци, Лилия Христова изтъкна комуникационната стратегия, която е можела да бъде много по-добра.

"За мен „Варна – Младежка европейска столица“ беше успешна въпреки недостатъците. За да продължи успешно тази титла, би следвало да се промени и стратегията за кандидатстване." обощи Лилия Христова.

Източник: vlastta.com

В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код