Предизвиканата от Брекзит бъркотия няма да се реши с политически оставки, заяви Туск


Сподели:
10 Юли 2018, Вторник


Предизвиканата от Брекзит бъркотия е проблем, който няма да изчезне с политически напускания, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск по повод оставките на британските министри за Брекзит Дейвид Дейвис и на външните работи Борис Джонсън, предадоха ДПА и "Ройтерс", цитирани от БТА.

"Политиците идват и си отиват, но проблемите, които те са създали за народа си, остават. А предизвиканата от Брекзит бъркотия е най-големият проблем в историята на отношенията между ЕС и Великобритания", заяви Туск в Брюксел на молба да коментира оставката на Дейвис. "Този проблем все още далеч не е решен със или без г-н Дейвис. А за жалост идеята за Брекзит не си е отишла заедно с г-н Дейвис. Но... знае ли човек?", добави Туск.

Коментарът му бе направен в момента, когато стана известна и оставката на Борис Джонсън. "Мога единствено да повторя каквото казах само преди минута", каза Туск за тази новина.

Бившият полски премиер Туск се е изказвал остро критично за Брекзит и е подкрепял възможността британците да променят решението си и да останат в ЕС, отбелязва "Ройтерс".

По-рано Европейската комисия заяви, че оставката на британския министър за Брекзит няма да забави преговорите за излизане от ЕС.

Вчера британският премиер Тереза Мей каза, че оставките на външния министър и на министъра за Брекзит са резултат от разногласия по въпроса за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Анализи, Новините, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код