Шампионско посрещане за медалистите ни от Международната олимпиада по биология


Сподели:
23 Юли 2018, Понеделник


В неделя вечерта летище София бе изпълнено с щастливи усмивки, цветя и 4 медала от Международната олимпиада по биология. Българското знаме бе радостно развято от учениците ни по биология, които се завърнаха след страхотното си представяне в Техеран, а MediaBricks.bg улови емоциите на олимпийците ни. Сребърният медалист Здравко Иванов и бронзовите отличници Ваня Миланова, Иван Георгиев и Виктор Георгиев заедно с ръководителите им доц. Албена Йорданова, Радослав Александров и Снежанка Томова бяха посрещнати по шампионски с много цветя.

Пред MediaBricks.bg Снежа Томова сподели, че „олимпиадата бе много тежка и много трудна, но децата се представиха прекрасно – за първи път имаме 4 медала от нея.“ Три денонощия задачите за олимпиадата са се коментирали, превеждали и поправяли преди да се дадат на учениците. Като в експерименталната част се паднали теми от биохимия, ботаника, зоология и екология. „Децата изпитаха на гърба си трудностите с аклиматизацията заради жегата Учениците ни се справиха много добре. При олимпиадата е важно да се справиш с колкото може повече задачи. Никой не може да направи всичките. След медалите от европейската олимпиада и сега на международната става една градация и едно натрупване. И всичко се дължи на много труд. Като взехме медалите бяхме толкова изморени, че нямахме сили да се зарадваме подобаващо“, каза Томова.

Учениците ни се състезаваха с 276 участници от 70 държави между 15 и 22 юли.

Международната олимпиада по биология е най-престижното състезание по биология за ученици от цял свят. България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 г. и участва още на първата Международна олимпиада по биология в Чехословакия през 1990 г.

Източник: https://mediabricks.bg/

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код