Енергийният регулатор ще провери ЧЕЗ след жалби на жителите на Казичене и Кривина


Сподели:
06 Август 2018, Понеделник


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) назначи проверка за качеството на електроснабдяването в софийските села Казичене и Кривина след публикации в медиите. Според жителите им "ЧЕЗ Разпределение България" предоставя некачествена услуга като електрозахранването в населените места е било преустановявано многократно, а подаваните от абонатите жалби са оставали без резултат.

Регулаторът задължи електроразпределителната компания да предостави анализ на причините за нарушеното електроснабдяване и бързо да вземе мерки за тяхното отстраняване. Копия на писмото са изпратени до кметовете на двете села.

КЕВР изиска от дружеството до 7 дни да монтира сертифицирани уреди за измерване качеството на доставяната електрическа енергия в точките на присъединяване на клиентите в Казичене и в Кривина. Регулаторът очаква и справка за схемите на електрозахранването на имотите, данни за всички ръчни и автоматични изключвания през последните 12 месеца, копия на всички жалби и сигнали срещу чести изключвания и за изгорели електроуреди за двегодишен период, както и отговорите на тях.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код