Тихомир Безлов: Латифундисти като Бенчев разпределят 80% от евросубсидиите в земеделието


Сподели:
09 Август 2018, Четвъртък
Най-големият проблем са тези латифундисти, които са натрупали пари с престъпни схеми. Това обаче започва още с програма САПАРД. А днес именно тези семейства са гръбнакът на селското стопанство.

Не мога да коментирам имало ли е сценарий как да се хванат Митьо Очите и Бенчо Бенчев. По-скоро това е късмет на акцията, която показа класическата схема как да се хванат авторитети и криминални фигури в престъпния свят. По-добра илюстрация отдавна е нямало, тя беше извършена като по учебник стана всичко. Това коментира в студиото на Нова ТВ експертът Тихомир Безлов.

По думите му фактът, че консултант в охранителната фирма на Бенчев е бил Димитър Жельзков – Очите, защото ако се видят и  другите консултанти може би ще попаднем също на интересни лица – бивши полицейски високопоставени служители, които са работили по Митьо Очите.

Според Безлов най-интересното и което има сериозна проекция в обществото са т.н. зърнари – хора, които са концентрирани изключително големи финансови средства.

Има едно преразпределение на земя – собственост, в селското стопанство. И какъв процент от евросубсидиите се разпределят през тези 100 семейства – те са около 80% от близо 2 млрд. евро, които ще бъдат разпределени тази година. Тази концентрация на ресурс няма как да се направи без политика. Концентрацията на земя се решава с политическо уравнение.


Най-големият проблем са тези латифундисти, които са натрупали пари с престъпни схеми. Това обаче започва още с програма САПАРД. А днес именно тези семейства са гръбнакът на селското стопанство. Но ако се тръгне да се разбива този модел, ще се създаде сериозен проблем в системата, аргументира позицията си Тихомир Безлов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код