Борисов от Ново село: С тези подготовки се учим да се отбраняваме заедно


Сподели:
09 Август 2018, Четвъртък
Министър-председателят Бойко Борисов присъства на заключителната церемония на многонационалната съвместна военна подготовка "PLATINUM LION 2018", която се проведе на Учебен полигон "Ново село".

Борисов поздрави участниците за постигнатите изключително добри резултати. За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България, информират от пресслужбата на МС.


"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", каза премиерът пред войниците.

Той добави: "Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни."

По думите на премиера с тези учения се променя мисленето, и се учим да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността "не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион".

Борисов коментира съвместната подготовка и в социалната мрежа "Фейсбук". Там той подчерта, че в многонационалната съвместна подготовка на Сухопътните войски "PLATINUM LION 2018", са участвали военнослужещи от армиите на 8 държави-членки на НАТО и страни-партньори.

Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код