САЩ създават Космически военни сили


Сподели:
10 Август 2018, Петък
Това обяви вицепрезидентът на страната Майк Пенс

Настъпи моментът да създадем Космически сили на САЩ. Това каза вицепрезидентът на страната Майк Пенс. Обявлението идва на фона на нескритите амбиции на държавния глава Доналд Тръмп неговата държава да поведе в космическата надпревара.

Идеята за Космически военни сили се заговори преди месеци. Сега Пенс я коментира пред военни в Пентагона така: „Настъпи моментът да напишем следващата глава от историята на нашите въоръжени сили, да се подготвим за следващото бойно поле, където най-добрите и най-смели американци ще бъдат призовани да осуетят и победят нова вълна от заплахи срещу нашия народ и нашата държава. Настъпи моментът да създадем Космическите сили на САЩ”, предава France Press.

Космическите сили ще са шестите въоръжени сили на САЩ – заедно със сухопътните, военновъздушните, военноморските, морската пехота и бреговата охрана.

Създаването им обаче първо трябва да се одобри от Конгреса. По думите на Пенс процедурата ще е поетапна. Очаква се новото звено да бъде вече факт най-късно до 2020 г.

Вицепрезидентът поиска от Конгреса да одобри и допълнителен бюджет от 8 милиарда долара за следващите пет години.

В момента за Космоса отговарят военновъздушните сили на САЩ.

Източник: economic.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код