Ахмед Доган вече е мажоритарен собствник в ТЕЦ „Варна”


Сподели:
13 Септември 2018, Четвъртък
Той e купил 70% дял в "Сигда", която купи ТЕЦ-а в началото на тази година

Ахмед Доган вече е мажоритарен собственик в ТЕЦ „Варна”. Това става ясно от справка в Търговския регистър. На 4 септември 2018 г. Доган е вписан като един от собствениците на фирма „Сигда”, която купи ТЕЦ-а от CEZ в началото на тази година.

Доган вече притежава 70% от ТЕЦ-а като е намален делът на сина и дъщерята на Данаил Папазов.

Фирма „Сигда” в фокусирана в производство на електрическа и топлинна енергия, пренос и разпределение на топлинна енергия, строителна и ремонтна дейност в областта на електроенергетиката и топлоенергетиката, строителна и ремонтна дейност в областта на електропроизводството и др.

В съвета на директорите на дружеството остават Данаил Стоянов Папазов, Андриян Атанасов Атанасов и Георги Петков Христозов.

Припомняме, че след продажбата на ТЕЦ „Варна” той скоростно влезе в енергийната система на страната. Въпреки че неработещият ТЕЦ беше продаден от чешката CEZ заради това, че не е рентабилен, след като беше купен от бившият транспортен министър в правителството на Пламен Орешарски Данаил Папазов ТЕЦ-ът набързо започна да получава пари от държавата.

При последните търгове за закупуване на разполагаемост за студен резерв, които Електроенергийният системен оператор (ЕСО) провежда, ТЕЦ „Варна” се нареди на второ място сред фирмите, които ще получат най-много пари.

За следващите 12 месеца до края на юли 2019 г. ТЕЦ „Варна“, който Папазов купи за 50 млн. евро от CEZ миналата година, ще получи над 27 млн. лв., за да поддържа в готовност своите мощности в случай на недостиг на електроенергия в страната.

Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код