Сотир Цацаров и Валентин Радев ще бъдат изслушани в парламента във връзка със случай с незаконно напуснали страната обвиняеми с тежки престъпления


Сподели:
13 Септември 2018, Четвъртък
От БСП призоваха вътрешният министър да отговори как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол и подслушвани ли са европейски политици

Депутатите приеха предложението главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев да бъдат изслушани в парламента във връзка със случай с незаконно напуснали страната обвиняеми с тежки престъпления, предаде агенция „Фокус“.

Предложението беше прието със 118 гласа „За“, с 50 „против“ и с 11 въздържали се. Двамата трябва да дойдат в парламента в 11.00 часа.

По-рано ГЕРБ настоя главният прокурор Сотир Цацаров и министърът в оставка Валентин Радев да бъдат изслушани в парламента заради случай с обвиняеми, напуснали незаконно държавата.

„През последните часове в публичното пространство сред българските граждани започна да се коментира един притеснителен случай, свързан с това, че обвиняеми за рекет и тежки престъпления, роднини на български депутати, са напуснали страната само часове, след като им е отменена мярката за неотклонение. Няколко пъти вече в публичното пространство се коментира, че БСП се опитва да оказва влияние върху правоохранителните и правораздавателните органи в страната“, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той предложи да бъдат поканени в залата главния прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев за да бъдат изслушани всички данни по този случай. „За да разберем всички данни за това, което се е случило в Русе“, каза Манев.

Драгомир Стойнев от БСП пък призова Валентин Радев да отговори как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол и подслушвани ли са европейски политици.

Като страна, която иска да влезе в Шенген, Валентин Радев трябва да отговори на въпроса как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев, след като от ГЕРБ настояха главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър в оставка да се явяват в парламента.


„Да отговори и дали е имало подслушване на европейски политици по време на Председателството“, призова той.

„Ако при всяко произшествие викаме Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров, то тогава наистина трябва да се превърнем в слушатели“, коментира Драгомир Стойнев.

„Тактиката ви може би беше днес да се отклони вниманието от оставките на министрите, но тя няма да сработи“, посочи той към ГЕРБ. „Това, че ГЕРБ и институциите не могат да си вършат работата, си е тяхна вина, не е на гражданите“, заяви депутатът от БСП.

Предложението на БСП министърът в оставка Ивайло Московски да даде информация за влезли в страната чужди граждани без граничен контрол беше отхвърлено то парламента.

„Искате да смените темата, министрите да не бъдат освободени. Искате да си говорим за други неща, да изслушваме министри и главен прокурор“, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„Да бъде поканен министърът в оставка Ивайло Московски, да даде информация за влезлите граждани от Ливан на Летище София“, заяви той.

Източник: epicenter.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код