Има уникална корупция при пътното строителство, заяви бивш регионален министър


Сподели:
14 Септември 2018, Петък


Има уникална корупция при изпълнение на строителните обекти от агенция "Пътна инфраструктура". Докато институциите не си свършат работата, имената на министрите нямат значение. Това коментира бившият регионален министър Костадин Паскалев в ефира на Би Ти Ви.

"Когато има инцидент като този край Своге, преди него институциите е трябвало ясно кажат своята позиция. След трагедията, е ред на прокуратурата. Когато се прави проект, той минава проверки и контрол на много нива. Трябва да се говори по същество, а не да се правят ПР акции", каза той.

Според него прекаленото самочувствие и лошите пътища водят до трагедии. "Докато мълчат изпълнителите и тези, които са отхвърлени, както и работниците и всички по веригата, ще стигаме до подобни инциденти, защото не се изпълнява проекта по съответната спецификация", смята още бившият министър.

Паскалев коментира и политическата реакция след министерските оставки. "Те подадоха оставка, защото премиерът им ги поиска. В парламентарната група има противопоставяне, но ако това се признае, или Борисов, или Цветанов трябва да си тръгне", смята той. "Новите министри трябва да притежават морал, идеи и професионализъм. България има много специалисти., но никой не го търси, избират се политически лица", добави той.

По думите му в момента има "пълен бардак" на идеите на управляващите. Той даде пример с липсата на конкретика около новата здравна вноска, като и предвиденото увеличение в бюджетната сфера. "БСП не се справят достатъчно добре като опозиция, ако се справяха, това правителство да си е тръгнало. СПА процедурите им няма да ги коментирам. Нинова показва завидна активност, но липсва съдържание" каза Паскалев.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код