Инфарктът се предотвратява за 10 секунди


Сподели:
17 Септември 2018, Понеделник
Съществува стар добър съвет как да си помогнем сами само за 10 секунди, ако получим инфаркт или някой около нас изпадне в такова състояние.

Повечето хора, когато усетят, че получават инфаркт, няма кого да извикат на помощ, а лицето, чието сърце бие неправилно и започва да се чувства зле, има само около 10 секунди преди да загуби съзнание. Въпреки това тези личности могат да си помогнат сами, като се изкашлят с всичката си сила, енергично, с повторение (много често).

В момента, когато усетите удара, или мислите, че ще настъпи, трябва да вземете много дълбоко дъх и да се изкашляте с всичка сила, кашлянето трябва да бъде дълбоко и продължително, възможно най-силното, колкото можете, като при изхрачване. Дълбокото дишане и кашлянето трябва да се повтарят на всеки две секунди, без спиране, докато не пристигне помощ или докато не почувствате, че сърцето започва нормално да бие. Дълбокото дишане носи кислород в гърдите, а силната кашлица потиска сърцето и поддържа кръвообращението.

Потискането на сърцето помага да се възстанови нормалният сърдечен ритъм и пулс. По този начин жертвите на сърдечен удар могат дори да не стигнат до болницата, защото са се почувствали добре и без лекарска намеса.
Източник: Ретро


В категории: Здраве, , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код