Запорирано е имуществото на Арабаджиеви


Сподели:
20 Септември 2018, Четвъртък
Разследването по случая Арабаджиеви върви на пълни обороти. Това стана ясно от думите на заместник-главният прокурор Иван Гешев.
"Запорирано е цялото им имуществото, което се води на тяхно име като физически лица. Издирването им е в ръцете на МВР", каза прокурор Гешев.

Според него Арабаджиеви изчаквали да видят с какви доказателства разполага държавното обвинение.
Това е традиция при такива дела, по думите му. Стана ясно още, че част от луксозните коли не са регистрирани на физически лица.

Припомняме, в края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.
Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с европейска заповед за арест, а на 11 септември, на заседание на Апелативния специализиран съд, адвокат Илиян Василев, че двамата ще се върнат в България доброволно до дни.

По време на същото заседание съдът реши да остави в ареста за постоянно  Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.
След това бяха арестувани още трима души по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. След проверка в автомобила им са открити 500 хил. лева.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код