От „Инерком“ отново настояват пред КЗК за покупка на ЧЕЗ


Сподели:
21 Септември 2018, Петък
От дружеството "Инерком България" ЕАД са подали ново искане до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за одобряване на сделката за активите на ЧЕЗ в България, съобщиха от "Инерком".
Компанията на Гинка Върбакова излезе от дружествата, които произвеждат ток от фотоволтаични централи и те вече не са част от портфолиото ѝ. Именно тези дружества бяха причината КЗК да откаже одобряването на сделката.

Сега дружеството иска Комисията отново да разгледа споразумението. "Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация", казват от компанията.

"Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между "ЧЕЗ" а.с. и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс" БиВи от една страна, като Продавачи, и "ИнеркомБългария" ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация, пише в писмото до КЗК от дружеството.

Припомняме, от "Инерком България" обжалваха решението на КЗК от 19 юли 2018 г., с което Комисията забрани на "Инерком" да закупи електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Делото във Върховния административен съд е насрочено за идната година.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код