От следващата пролет плащаме за паркиране и в широкия център във Варна


Сподели:
27 Септември 2018, Четвъртък


Вече се работи по втория етап на синята зона във Варна, който ще обхване широкия център. Паркирането ще стане платено в района, заключен между Бизнес хотела, Колхозния пазар, Окръжна болница, кметство „Приморски” и Военноморското училище.

Очаква се вторият етап на синята зона да стартира през пролетта на следващата година, съобщи пред Дарик шефът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона” Младен Иванов.

„Скоро предстои да възложим проектирането на втората част на синята зона, след което ще възложим обществена поръчка за избор на изпълнител за хоризонтална и вертикална маркировка”, обясни той.

Приходите на ден от кратковременно паркиране са между 6500 и 7000 лева, а броят на автомобилите, на които се поставят скоби, е средно над 50.

Най-често водачите плащат за синя зона със SMS, посочи Иванов.

„Аз лично ги призовавам да използват мобилното приложение, защото е по-лесно и удобно и единствено то предоставя възможност за плащане за 30-минутно паркиране. Освен това, има екстри. Ако искате да запомните къде сте си оставили колата, системата запомня къде сте я паркирали и после лесно можете да я откриете”, коментира шефът на общинското предприятие.

Чужденците лесно са се ориентирали с реда за паркиране във Варна през лятото, увери той. Сайтът на „Общински паркинги и синя зона” вече е преведен на английски, предстои мобилното приложение също да има чуждоезична версия.

Има коренна промяна в поведението на шофьорите след въвеждане на синята зона, показват наблюденията на Младен Иванов. Водачите се дисциплинират и броят на нарушителите е все по-малък. /dariknews.bg


В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код