САЩ са прекратили доставките на суров петрол за Китай


Сподели:
04 Октомври 2018, Четвъртък
През септември са доставени едва 0,7 млн. барела, а месец по-рано - 9,7 млн. барелa

Съединените щати са прекратили доставките на суров петрол за Китай, предава Ройтерс, цитирайки ръководител на голямата китайска корабна компания Се Чунлин. Причина за това са търговските спорове между двете страни.

"Ние сме един от основните превозвачи на петрол от САЩ до Китай. Преди търговската война бизнесът ни беше добър, но сега вносът спря напълно", обясни Се Чунлин на ежегодната корабоплавателна среща в Хонконг.

По данни на Ройтерс доставката на суров петрол е спряла през септември. През юли тази година са доставени 10,5 млн. петрол на Китай, през август - 9,7 млн., а през септември - 0,7 млн. барела.

Митата върху стоки от Китай, внесени в САЩ,  влязоха в сила на 24 септември. Общата им стойност се равнява на 200 млрд. долара. От 1 януари се очаква от сегашните 10%, митата да се покачат на 25%.

Американският президент Доналд Тръмп се закани да започне трета фаза на ограничителни мерки, ако Китай предприеме ответни мерки и въведе допълнителни тарифи за китайски стоки и услуги за 267 млрд. долара.

Източник: economic.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код