Бизнесът праща съвети към правителството за бюджет 2019


Сподели:
05 Октомври 2018, Петък

Заместник-командирът на Революционната гвардия на Иран предупреди министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху да "практикува плуване в Средиземно море", тъй като щял да бъде принуден да напусне страната си, съобщава "Франс прес".

"Казвам на министър-председателя на ционисткия режим да практикува плуване в Средиземно море, защото вие скоро няма да имате друг избор освен да бягате в морето", подчерта бригаден генерал Хосеин Салами.


Говорейки по време на митинг на проправителствената милиция Басиж в централния ирански град Исфахан, Салами заявил, че Израел можел да бъде унищожен от ливанската групировка "Хизбула", която е близък съюзник на Иран.

"Те не са на нивото да бъдат заплаха за нас, "Хизбула" е достатъчна, за да ги унищожи", изтъкнал още генералът.

Иран не признава Израел, а противопоставянето на еврейската държава е централен принцип на режима на аятоласите след революцията от 1979 г.
Представители на режима редовно предупреждават, че Израел скоро ще престане да съществува, въпреки че обикновено са внимателни, за да покажат, че това няма да е заради директна атака от страна на Иран.

"В рамките на следващите 25 години, по Божия милост, няма да има такова нещо като ционисткия режим в региона", подчерта върховният лидер аятолах Али Хаменеи през 2015 г., което се превърна в често повтаряна прогноза сред твърдолинейните представители на режима.

Присъствието на ирански войски и оборудване в Сирия доведе до засилване на напрежението между двете страни.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините, България, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код